CIPRA prejela nizozemsko nagrado za trajnostni razvoj

14.02.2012
Privrženci gorskih športov na Nizozemskem so v spletnem vprašalniku, v katerem so iskali najbolj trajnostno organizacijo v letu 2012, namenili največ glasov Mednarodni komisiji za varstvo Alp. CIPRA si je tako prislužila nagrado za trajnostni razvoj, ki jo je Nizozemsko kraljevo združenje alpinistov in gorskih športov letos podelilo prvič.

Alpe vsako leto obišče okoli milijon nizozemskih turistov. Med njimi je mnogo planincev in od teh je približno 55.000 včlanjenih v Nizozemsko kraljevo združenje alpinistov in gorskih športnikov (NKVB), ki je največja planinska zveza zunaj alpskega območja. Člani NKVB so Mednarodno komisijo za varstvo Alp (CIPRA) v spletni anketi z veliko prednostjo izbrali za najbolj trajnostno organizacijo v letu 2012.

CIPRA je tako nagrajena za svoja dolgoletna prizadevanja pri uresničevanju varstva in trajnostnega razvoja v Alpah kot tudi za svoje angažirano delovanje pri uveljavljanju gorskih športnih dejavnosti, ki so sprejemljive za okolje. Nagrado NKVB je na Nizozemskem prevzel predsednik CIPRE Dominik Siegrist in ob tem povedal, da ima nagrada, ki ni denarna, še zlasti veliko vrednost: „Za vse nas ima trajnostna nagrada idealno vrednost, saj je denar ne more odtehtati. Nagrada dokazuje, da smo na pravi poti.“

Nagrada za trajnostni razvoj je bila letos podeljena prvič, zanjo pa so se potegovali tudi avtorji projekta nove planinske koče Monte Rosa v švicarskem Valaisu in podjetje za proizvodnjo gorniške opreme Patagonia.

Za vprašanja vam je na voljo:
Dominik Siegrist, Predsednik CIPRA International, +41 (0)79 673 43 30